Gazdaság

A magyar családok szeretik a Balatont

Legtöbben belföldre utaznak. A Magyar Tenger mellett népszerű a Budapest-Közép-Dunavidék és az Észak-magyarországi régió is.

A magyar családok több mint fele utazott belföldön 2010-ben, a legnépszerűbb belföldi úti cél még mindig a Balaton. A megkérdezett háztartások közel 68 százaléka vett részt egynapos, 61 százaléka többnapos és közel 43 százaléka főutazáson – közölte a Magyar Turizmus Zrt. szerdán az MTI-vel.

Többnapos belföldi utazáson a családok több mint 52 százaléka vett részt. A válaszadók 44,4 százaléka a Balatonra utazott, 20,7 százalék a Budapest-Közép-Dunavidék, míg 19,3 százalék Észak-Magyarország régióját járta be. A belföldi utazások 41,2 százaléka a július-augusztusi főszezonra esett, de a júniusi, illetve az őszi utazások aránya is magas volt. Az utazások fő célja rokonok és ismerősök meglátogatása volt, ezt követte a vízparti pihenés, harmadikként pedig a nyaraló felkeresése, az egészségturizmus és a városlátogatás. A fizetős szálláshelyek közül a szálloda és az apartman számított a legnépszerűbbnek, míg a megkérdezettek 73,8 százaléka ingyenes szállást vett igénybe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik