Gazdaság

143 kiállító a műegyetemi állásbörzén

Tavaly több mint ezer állásajánlat közül válogathattak az érdeklődők. Idén március 9-én indul a mustra.

Összesen 143 kiállító várja majd az érdeklődőket a 32. Műegyetemi Állásbörzén március 9-én és 10-én – mondta a Független Hírügynökségnek Jeschek Hajnalka, marketing és PR menedzser. Azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy hány külföldi cég jelenik meg Budapesten, de hamarosan összesítik az adatokat, és közzéteszik a részleteket is. Idén is 10-12 ezer látogatóra számítanak a mustrán.

A szokásosnál valamivel korábban, március 9-én és 10-én rendezik meg az idei tavaszi Műegyetemi Állásbörzét. A gazdasági élet minden szektorából várható kiállító: informatikai cégek, banki szolgáltatók, gyógyszergyárak, elektronikai gyártók is képviseltetik magukat.

Az állásajánlatokon kívül karrier-tanácsadással, angol és magyar nyelvű próbainterjúkkal, tanácsokkal, grafológiai elemzéssel és gyakornoki programokkal is várják a frissdiplomásokat és az egyetemi, főiskolai hallgatókat. Szinte minden évben az informatikusokat és a villamosmérnököket célozza a legtöbb ajánlat, de a gazdasági szakemberek iránt is nagy igény mutatkozik.

A tavaly őszi börzén 124 kiállító csaknem 1300 állásajánlattal és több mint 1000 gyakornoki hellyel mutatkozott be. Átlagosan 10-12 ezren szoktak ellátogatni a kétnapos programra, idén is ennyi látogatóra számítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik