Gazdaság

Az internet az állások legfőbb börzéje

A fiatal diplomások 95,5 százaléka keres munkát a világhálón.

Csupán minden ötödik fiatal diplomás bízik abban, hogy a munkaügyi központok találnak neki állást, miközben szinte mindenki próbál interneten munkát keresni – derül ki a HVG állásbörze felméréséből, amelyet a keddi Magyar Nemzet ismertet.

A fiatal diplomások 95,5 százaléka keres állást a világhálón, míg 82 százalékuk az állásbörzéket használja erre a célra. Az álláskeresésben még mindig sokat számít a személyes ismeretség, ezzel a fiatalok 62 százaléka próbálkozik.

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint tavaly végre minden kategóriában csökkent a pályakezdő munkanélküliek száma, de a fiataloknál a csökkenés még mindig kisebb, mint az összes munkanélküli esetében.

Valamivel több mint 53 ezer fiatal keresett munkát tavaly novemberben, ami 3 százalékos csökkenést jelent az előző hónaphoz és 0,3 százalékosat az előző év novemberéhez képest.

2010-ben a férfiak nagyobb arányban találtak munkát, mint a nők: egy év alatt az álláskereső férfiak száma 7,2 százalékkal csökkent, míg a munkanélküli nőké mindössze 0,8 százalékkal esett vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik