Gazdaság

Hiányos pályázatok az Új Széchenyi-tervben

Nincs összhangban a pályázói kézikönyv, az általános pályázati útmutató és a konkrét pályázati felhívás.

A Népszabadság szerint az Új Széchenyi-terv megjelenő pályázatai önmaguknak is ellentmondanak, hiányosak, mást követel a pályázati kézikönyv, mint az általános útmutató, nincs menetrend, és rosszak a hivatkozások más jogszabályokra. A lap a véleményezésre meghirdetett felhívásokhoz érkezett hozzászólásokat ismerteti.

Az Új Széchenyi-terv összes pályázatát hivatalos megjelenése előtt társadalmi vitára bocsátja a kormány, ahogy tették ezt az előző kabinetek is. Az eddig vitára bocsátott felhívásokra több száz hozzászólás érkezett, s azok többsége inkább kritikus, mint dicsérő.

Általánosságban kiderül belőlük, hogy igazából nem is lehet teljes körűen értékelni a felhívásokat, mert azokat hiányosan bocsátotta véleményezésre a kormányzat, nincs bennük a teljes pályázati dokumentációs csomag, illetve az elvárásrendszer is foghíjas.

Több pályázatban szó van kötelező mellékletekről, ám azok nem találhatók meg a felhívásban, mint ahogyan a támogatási szerződés tervezete is elmaradt néhány esetben. Van, ahol hiába keresték a leendő pályázók a helyszíni ellenőrzési, az elszámoltatási útmutatót, azokat nem xsatolták a felhívók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik