Gazdaság

Fellegi: középpontban az energiabiztonság

A hatékonyan működő energiapiac megteremtése előfeltétele az energiabiztonság fokozásának - mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter szerdán Brüsszelben.

Fellegi Tamás az Európai Parlament ipari, kutatási és energiaügyi bizottsága előtti meghallgatásán hangsúlyozta: a magyar elnökség alatt olyan stratégiai jelentőségű dokumentumok részletes tárgyalása kezdődik meg, amelyek hosszú évtizedekre meghatározhatják az európai uniós energiapolitika jövőjét.

Hozzáfűzte: a magyar elnökség célja, hogy minél több nyitott kérdésben konszenzusra jussanak. Kiemelt fontosságú, hogy az Európai Unió (EU) minden polgára számára garantált legyen a biztonságos energiaellátás, szem előtt tartva a versenyképességi és fenntarthatósági szempontokat is.

Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára a bizottság előtt elmondta: a magyar elnökség programja nagymértékben épít a tavaly elfogadott Európai Digitális Menetrendre, amely támogatja az EU gazdasági fellendülését és versenyképességét, ezért a magyar elnökség is hozzá kíván járulni ennek átültetéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik