Gazdaság

Tízezrek jutnak munkához a közfoglalkoztatási programban

A következő hét elejétől mintegy 13 600 munkanélküli kezdhet el dolgozni az országos közfoglalkoztatási programban - jelentette ki Czomba Sándor.

Ez a szám éves átlagot jelent, a csúcsidőszakban akár a 22-24 ezer főt is meghaladhatja a foglalkoztatotti létszám – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. A közfoglalkoztatási programokban – melyekben idén az ár- és belvíz elleni megelőző védelemé a főszerep – emellett 2 ezer munkanélküli kaphat majd képzést.

Czomba Sándor tájékoztatása szerint a rendelkezésre álló források kétharmadát a leghátrányosabb helyzetű megyékre fordítják, így Borsod, Nógrád, Szabolcs és Békés mellett Baranya déli része, valamint Somogy belső része is a kiemelt térségek között van. A program emellett szinte minden települést érint majd, de leginkább azokat a területeket, ahol magas a munkanélküliség – fűzte hozzá.

A közfoglalkoztatási program öt meghívásos pályázatára összesen 139 pályázat érkezett, az országosan 16,2 milliárd forintos támogatást a pályázók 1,75 milliárd forintos önrésszel egésztik ki – közölte Czomba Sándor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik