Gazdaság

Állami lett Vajna kaszinója

Kivásárolta a producert a Tropicana kaszinóból a Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. 100 százalékos tulajdonában álló SzRt-Service Kft. megvásárolta a Las Vegas Casino s.a.r.l.-nek a Belvárosi Kaszinó Kft.-ben meglévő, kisebbségi, 245 millió forintos névértékű üzletrészét. A vételár megegyezik az üzletrész névértékével.

Így közvetett formában a Szerencsejáték Zrt. lett a Tropicana kaszinót működtető Belvárosi Kaszinó Kft. kizárólagos tulajdonosa. Tavaly december 21-i számában a Népszabadság úgy értesült, hogy Andy Vajna producer 750 millió forintért adja el a budapesti Tropicana kaszinóban lévő tulajdonát a Szerencsejáték Zrt.-nek.

Céginformációs adatok szerint a Tropicanát üzemeltető Belvárosi Kaszinó Kft. 2009-et 176 millió forintos adózás előtti veszteséggel zárta, míg a cég nettó árbevétele 2,127 milliárd forint volt, szemben a 2008-as 2,738 milliárddal.

A Szerencsejáték Zrt. tulajdoni hányada a Belvárosi Kaszinóban 74,5 százalék, míg az SzRt-Service Kft-é 1 százalék volt, majd a Szerencsejáték Zrt. Igazgatósága “az állami bevételek gyarapítását szem előtt tartva” – közvetett formában – a kizárólagos tulajdonlás mellett döntött.

Korábban a Jobbik jelezte, szerinte nem szolgál nemzeti érdeket, ha a Szerencsejáték Zrt. megveszi Andy Vajna producer tulajdonrészét a budapesti Tropicana kaszinóban. A párt szóvivője emlékeztetett rá, hogy a Fidesz azt ígérte, kormányzásával véget ér az az időszak, amikor “haveroknak oszt pénzt” az állam.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik