Belföld

Százezer pókerezőt tesznek bűnözővé

Terjed az online szerencsejáték, de a magyar szabályozás nem követi a változásokat.

Ezt nyilatkozták szakmai képviselők a Magyar Nemzetnek és a Népszabadságnak. Németh Gábor, a Szerencsejáték (Szrt) Zrt. kereskedelmi és játékszervezési igazgatója mindkét lapnak az mondta: “a hazai internetes szerencsejáték piac nagysága a becslések szerint 10-100 milliárd forint között van”. Az összeg közelebb van a 100 milliárdhoz. A Szerencsejáték Zrt. bevétele tavaly 154 milliárd forint volt.

Molnár Krisztián, az APEH szerencsejáték-felügyeleti főosztályának vezetője a Népszabadságnak úgy fogalmazott: időszerű lenne a nemzeti szerencsejáték stratégia kidolgozása.

A Népszabadság szerint a tiszta piac megteremtésének egyik markáns eleme lehet az Szrt és az MLSZ között tervezett szerződés. Ha valamely fogadás kapcsán bundára, csalásra okot adó tétek érkeznek, azt az Szrt azonnal jelzi az MLSZ-nek. A jövő év elejétől él az együttműködés.

A Magyar Nemzet szerint az illegális sportfogadást és pókerezést kínáló internetes oldalak azt nem reklámozzák, hogy a nyereményt fel kell tüntetni az adóbevallásban, és az összegek után negyven százalék közterhet kell fizetni.

Itthon internetes játékszervezésre csak a Szerencsejáték Zrt.-nek van jogosultsága. Az illegális szerencsejáték-portálokat külföldön bejegyzett társaságok működtetik. Megoldás a szolgáltatás elérésének, a pénzügyi műveletek blokkolása, reklámozásuk betiltása lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik