Gazdaság

Az utolsó pillanatokra hagyjuk az ajándékvásárlást?

Minden esély megvan arra, hogy december 23-án, csütörtökön Európában a bevásárló forgalom új csúcsot dönt - vélik a Visa Europe elemzői.

A fizetéseket bonyolító társaság arra számít, hogy az utolsó karácsonyi ajándékok levadászásával, beszerzésével töltött nap során 38 millió tranzakciót kell majd feldolgoznia összesen kétmilliárd eurót meghaladó értékben.

Mivel a legnagyobb forgalmat 2008-ban és 2009-ben is december 23-a hozta, a Visa Europe előrejelzése szerint a belvárosi boltok legzsúfoltabb napja 2010-ben is december 23-a lesz.

A Visa kártyával várhatóan percenként átlagosan 1,3 millió eurót, másodpercenként több, mint 23 ezer eurót fognak elkölteni a nap folyamán. A Visa Europe számításai szerint a legnagyobb forgalmú órában ezernél több tranzakciót kell majd másodpercenként feldolgoznia a 2009-ben mért 894 transzakcióhoz képest.

A Visa Europe felhívja a figyelmet arra, hogy kutatásuk szerint ötből három vásárló teszi ki magát a csalás veszélyének a figyelmetlenség és nem megfelelő biztonsági szokások miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik