Tech

Tudatos vásárlással kevesebb a gond

Az elektronikus eszközök és internetes szolgáltatások kapcsán a tudatos vásárlásra és használatra hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság hírközlési és média biztosa.

Első és legfontosabb, hogy a vevők minden, de különösen az akciós vásárlás előtt tájékozódjanak a feltételekről, s a szolgáltatások igénybevétele előtt mérlegeljék, mire van szükségük.

Például a hűségnyilatkozat nem eleve rossz konstrukció, hiszen a cégek ennek keretében előnyöket kínálnak a vevőknek. Ugyanakkor mérlegelni kell, hogy megfelelnek-e a feltételek, például az időtáv, s a felmondás korlátai.

Az emelt díjas szolgáltatásoknál fontos tisztázni, hogy egy termékre vonatkozik-e vagy többre. Fontos tudni azt, hogy az emelt díjas szolgáltatás igénybevétele esetén nemcsak a küldött, hanem a fogadott sms-ért is fizetni kell.

Például a televíziókkal kapcsolatban az NMHH tanácsa, hogy olyat érdemes venni, amelyik a földfelszíni digitális adást is tudja fogni.

Takács Péter elmondta: vásárlás előtt érdemes felkeresni például a www.nmhh.hu, a www.tantusz.nmhh.hu, illetve a www.mobilozzokosan.hu oldalakat, amelyeken nagyon sok hasznos információ található.

AJÁNLOTT LINKEK:

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Tantusz – segít dönteni
Mobilozz Okosan

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik