Gazdaság

220 forint felett a svájci frank

Szerda reggelre az euró kissé erősödött a dollárral szemben, a forint árfolyama pedig alig változott, a hét elején elszenvedett veszteségek utáni szinten stagnál.

Az euró árfolyamát hitelminősítői lépések gyengítették kedden, ismét az euróövezet pénzügyi stabilitását veszélyeztető szuverén adósságszolgálati problémákra terelve a piacok figyelmét.

A Moody’s leminősítés lehetőségét nyitva tartva, felülvizsgálat alá helyezte az egyébként elsőrendű portugál szuverén adósbesorolást, valamint a Fitch Ratings is leminősítést valószínűsítő negatív figyelőlistára vette kedden Görögország, még épphogy befektetésre ajánlott adósbesorolásait.

Az euróval szembeni befektetői fenntartásokat jól példázza a devizapiaci kockázatok elől befektetési menedéknek tekintett svájci frank erősödése az euróval szemben. A héten a svájci frank sorra döntötte árfolyamrekordjait az euró 1999-es bevezetése óta.

Az eurót terhelő kételyek enyhülésére az idén már nem számítanak a piacokon, az euró árfolyamának lényeges javulása nem várható. Szerdán reggel röviddel hét óra előtt az eurót 1,3123 dolláron jegyezték a nemzetközi deviza kereskedelemben a kedd éjszakai 1,3100 dollár után.

A forint árfolyama szerdára virradóra alig változott, tartotta a hétfői meredek árfolyam esés után elért szintet. Az eurót szerdán kora reggel 276,67 forinton jegyezték a kedd éjszakai 276,50 forint után.

Szerdán a forinttól nem várnak a piacon lényeges árfolyamváltozást, jegyzése az elért szint környékén ingadozhat. A dollárt 210,82 forinton jegyezték szerdán reggel a kedd éjszakai 210,87 forint után. A svájci frank jegyzése 220,45 forinton megegyezik a kedd éjszakaival, száz japán jen jegyzése pedig 251,70 forint, szintén megegyező a kedd éjszakaival.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik