Gazdaság

Életképtelen a Malév?

Csökkenő utasszám, apadó bevételek, rossz üzletpolitika - ez áll a társaság számai alapján készült elemzésben.

Tarthatatlannak minősíti egy, az állam megrendelésére, a Malév számai alapján készült elemzés a légitársaság működését: esély sincs arra, hogy a cég 2012-re nullszaldós legyen – írta szerdai számában a Népszabadság.

A lap az általa megismert tanulmányra hivatkozva azt írta: a szerzők lényegében minden mutatójában az életképtelenség jeleit fedezik föl.

Csökkenő utasszám, apadó bevételek, rossz üzletpolitika – hosszasan lehetne sorolni a céggel kapcsolatos problémákat, de a legfájóbb, hogy a budapesti központ régiós pozíciója is kezd megrendülni, mert az utasoknak nem tudnak megfelelő ajánlatokat nyújtani – írták. Hozzátették: a 2010-es menetrendet zavarosnak és drágának tartja a tanulmány, kijelentve, hogy abban nem érvényesülnek a piaci prioritások. A lap szerint a szerzők alaposan elverik a port a jegyértékesítési rendszeren is.

A Malév vezetése nem látja ennyire kritikusnak a helyzetet, de azt elismerik, hogy az eredeti várakozásaikhoz képest gyengébb eredményre van kilátás, ám a veszteség mértéke szerintük nem fogja elérni a tavalyit – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik