Gazdaság

Miért lesz gázáremelés? Célkeresztben az E.ON

Kormányzat kontra földgázszolgáltatók.

Feloldja a kormány januártól a gázárstopot, de a piac szereplői nem örülhetnek. A nemzeti fejlesztési tárca új gázárszámítási képlete nehezen elfogadható feltételeket szab számukra – írja a holnap megjelenő Figyelő.

A hírek már egyes meghatározó szereplők, így az E.ON esetleges távozásáról szólnak – írja a hetilap, amely szerint a legnagyobb szereplő 10 milliárd forint körüli elmaradt bevételt sirathat. Az E.ON szakértője csak háttérbeszélgetést vállalt, de azt elmondta, milyen komoly nehézséget okoz, hogy néhány hét alatt kell átalakítani teljes ügyfélkezelési rendszerüket.

„Több százmilliós befektetés is lehet az informatikai rendszer módosítása”. Ráadásul a tervek szerint a gázárak attól is függnének, hogy egy családban hány gyerek van. “Nekünk jelenleg nincsenek ilyen adataink, és kérdés, miként tudjuk ezeket begyűjteni és ellenőrizni”.

A mostani változtatási tervek annyira drasztikusak, egyoldalúak és önkényesek, hogy több piaci megfigyelő is úgy véli: azoknak nem lehet más céljuk, mint távozásra bírni az E.ON-t a földgáz-nagykereskedelem területéről – írja a csütörtökön megjelenő Figyelő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik