Gazdaság

Hogyan kell öngondoskodni?

A magán-nyugdíjpénztári pillér átalakításáról, a nyugdíjrendszer fenntarthatóságáról lesz szó többek között a Heti Válasz és a Figyelő közös, szerdai konferenciáján.

Magyarország két meghatározó gazdasági és társadalompolitikai magazinja, a Figyelő és a Heti Válasz a tavalyi sikeres tanácskozás után másodszorra rendez közös konferenciát „Kötelező öngondoskodás” címmel, amelynek célja, hogy körüljárja az öngondoskodás alapvető kérdéseit, szakmai párbeszédet kezdeményezzen, és a tájékoztatást megerősítse.

A konferencián szó lesz a nyugdíjrendszert érintő legfrissebb kérdésekről, a nyugdíjkorhatár emeléséről, a magán-nyugdíjpénztári pillér átalakításáról. Arra is választ keresnek a szervezők, hogy jól működik-e a hosszú távú megtakarításokra kitalált tartós befektetési számla, és mit kellene finomítani a szabályozáson. Ezen felül prezentálják a legfrissebb nemzetközi kutatási eredményeket is, amelyek megmutatják, hogy a gazdasági válság mennyire tépázta meg az állami nyugdíjrendszerekbe vetett bizalmat Kelet-Közép-Európában és Magyarországon.

A konferencia programjáról itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik