Gazdaság

UniCredit: csökkenhet a rossz hitelek aránya

Csúcsra emelkedett az UniCreditnél a kelet-európai rossz hitelek aránya a harmadik negyedévben, az év hátralévő részében már csökkenő tendenciára lehet számítani.

Federico Ghizzoni, az olasz bankcsoport vezetője elmondta: “a nem teljesítő kelet-európai hiteleket illetően már túl vagyunk a nehezén”. Az év eleji 3,76 százalékról a második negyedévben 4,7 százalékra, majd a harmadik negyedévben 4,8 százalékra emelkedett a rossz hitelek aránya a teljes portfólióban.

A Magyarországon is érdekelt csoport vezérigazgatója cáfolta szerdán azokat a sajtójelentéseket, amelyek szerint a kelet-európai jelenlét visszafogását terveznék. “Éppen ellenkezőleg, növelni kívánjuk a térségből származó bevételt. Természetesen azokra az országokra koncentrálunk, ahol egyébként is erősek vagyunk, ilyen Lengyelország, Csehország, Oroszország és Törökország” – mondta el Federico Ghizzoni, aki a kelet-európai érdekeltségeket felügyelő vezető posztjáról váltott szeptemberben a vezérigazgatói tisztségre.

A 22 országban több mint 9500 fiókot üzemeltető banknál 161 ezer alkalmazott dolgozott szeptember végén, 5 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik