Gazdaság

Fidesz: az szja-rendszer élénkíteni fogja a gazdaságot

A kormány által bevezetni kívánt személyijövedelemadó-rendszer (szja) jövőre élénkíteni fogta a gazdaságot - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a miniszterelnök felszólalása után.

Hozzátette: az a személyijövedelemadó-rendszer (szja), ami 2011-ben 308 milliárd forintot hagy az adófizetőknél, az a megtakarítások növekedését fogja eredményezni. Az szja-rendszer jövőre élénkíteni fogja a gazdaságot – jelentette ki.

Lázár János szerint más országokban ezt az adórendszert általában baloldali pártok szokták bevezetni, és azok megadóztatják a multinacionális cégeket.

A kormánypárti képviselő felszólalásában Mesterházy Attila felszólalására válaszul közölte: az idén két nagy társadalmi egyeztetés is volt – a tavaszi és az októberi választások – és az emberek ott pontosan megfogalmazták, hogy mit értenek közérdek alatt.

Lázár János közölte: a 2009. évi pénzügyi adatokról szóló zárszámadás “hamisságokkal van tele”, az előző kormány több száz milliárd forintos hiányt hagyott maga után. Hangsúlyozta azt is: ma a magyar államnál jobb helyen van a járulékfizetők pénze, mintha azt spekulánsokra bízzák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik