Gazdaság

Pénztárkonferencia: ellehetetlenítik a pénztárakat

A miniszterelnök szerdai bejelentése hosszú távon ellehetetleníti a magán-nyugdíjpénztári rendszert - jelentette ki Juhász Istvánné, a Stabilitás Pénztárszövetség főtitkára.

A kétnapos Nyugdíj-, Egészségügy-, és Pénztárkonferencia több előadójának előadását felülírta a bejelentés, és feszültség, bizonytalanság jellemezte a hangulatot.

A kormányzati bejelentés azt jelenti, hogy a magánnyugdíjpénztár-tagok bruttó béréből levont 8 százalék nem kerül rá az egyéni számláikra 2011 végéig, vagyis nem az egyéni megtakarításokat gyarapítja, hanem a költségvetésbe, a társadalombiztosítási rendszerbe folyik be – fűzte hozzá a főtitkár.

Mint kifejtette, a kormányzati bejelentés ellenére is megtartják a pénztárkonferenciát, amellyel meg kívánják mutatni, hogy a szakma, a szektor jelenleg is él, és élni akar. Ennek a szektornak a képzeletbeli hátizsákjában többek között 5,34 millió pénztártag 3727 milliárd forintnyi pénztári vagyona, és egy sokéves munka áll, amellyel felépítették a társadalombiztosítás kettes és hármas pillérét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik