Gazdaság

Jövő pénteken lehet az OÉT következő ülése

Várhatóan jövő pénteken lesz az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) második ülése az Orbán-kormány megalakulása óta.

Majdnem napra pontosan egy hónappal az első OÉT-ülés után valószínűleg jövő hét péntekére hívja össze a kormány a megalakulása utáni második tanácskozást – erről beszéltek csütörtökön a a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) sajtótájékoztatóján, és ezt megerősítette a munkaadói oldal szóvivője, a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára, Dávid Ferenc a Független Hírügynökségnek. Írásos meghívót még nem kaptak, de telefonon közölték velük az időpontot.

A munkaadók azt remélik, hogy a kormány megismerteti velük a 2011-es adótörvények tervezetét és a költségvetésnek legalább a sarokszámait. A módosított törvény alapján azonban a kormány lehetséges, hogy a kitolt határidő utolsó napján, október 25-én, hétfőn nyújtja be az adótörvényeket, a költségvetést pedig csak decemberben tervezik megismertetni az Országgyűléssel.

Az első OÉT-ülésen még az hangzott el, hogy a kormány október közepén foglalkozik az adótörvényekkel és a jövő évi költségvetés tervezetével, ezért Orbán Viktor miniszterelnök október 10-12-e körüli időpontra javasolná az ezekkel kapcsolatos érdekegyeztetést. Később azonban – az önkormányzati választásra hivatkozva – tíz nappal későbbre tolták ki az adótörvények parlament elé terjesztésének határidejét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik