Gazdaság

Továbbra sincs megállapodás a vasútnál

Megállapodás nélkül zárult szerdán a kollektív munkaügyi vita a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a Rail Cargo Hungaria Zrt. között a létszámleépítésről.

A szakszervezet tájékoztatása szerint az egyeztetést a létszámleépítésről pénteken az osztrák tulajdonos képviselőjének jelenlétében folytatják a Rail Cargo Hungaria Zrt.-nél.

Amennyiben a szakszervezet nem tud egyezségre jutni a Rail Cargo Hungaria Zrt.-nél a létszámkérdésben, a munkahelyek megtartásában, akkor megállapodásig tartó sztrájkot tartanak. A munkabeszüntetésk időpontjáról még nem döntöttek, és látnak esélyt arra, hogy a tulajdonost és a munkáltatót jobb belátásra bírják.

Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke a szerdai egyeztetés után elmondta: egymásnak ellenmondó nyilatkozatok jelennek meg a Rail Cargo Hungaria (RCH) Zrt.-nél bejelentett létszámleépítésről.

Ismertette: Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a VDSZSZ elnökének írt levelében tételesen cáfolta a Rail Cargo állításait, amelyekkel az első körben bejelentett 460 fős létszámleépítést indokolta. A szakszervezet javasolta a Rail Cargónak, hogy egyeztessen a MÁV-val, és tisztázza a helyzetet.

A VDSZSZ alelnöke szerint nincs összhang a Rail Cargo Hungaria és a tulajdonosa, a Rail Cargo Ausztria nyilatkozatai között sem. Bárány Balázs szerint a Rail Cargo Hungaria menedzsmentje nem kellő gondossággal irányítja a céget, és nem tesz meg mindent a gazdaságos működés érdekében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik