Gazdaság

Raiffeisen: a térségben még nem ért véget a válság

Érdeklődik egy eladásra kínált lengyel bank, a Polbank iránt a Raiffeisen Bank International (RBI) - mondta Herbert Stepic, a fúzió útján nemrég létrejött új bank vezérigazgatója.

Ismert, hogy az RBI terjeszkedni szeretne a lengyel piacon, a Polbank minden bizonnyal lehetőséget jelentene az erőteljesebb növekedésre – mondta a vezérigazgató a Wirtschafstblatt című gazdasági napilapnak. “Az érdeklődés fennáll, tárgyalásokra még nem került sor” – tette hozzá Stepic.

Magyarországon az RBI jól berendezkedett, nem látni okot arra, hogy még egy bankot vásároljon – mondta az MKB Bank esetleges eladásával kapcsolatban. “Ha valamit vásárolnánk Magyarországon, akkor csak részvényeket, bankot biztosan nem” – fűzte hozzá.

Magyarország és Ukrajna okozza a legtöbb gondot a bankcsoportnak – mondta Stepic egy másik osztrák lapban, ugyancsak szerdán közölt interjúban. Kiemelte, hogy Ukrajnában még mindig nagyon magas, 29 százalékos a nem fizető hitelek aránya.

Közép- és Kelet-Európában a nem fizető hitelek 2011 első negyedévében elérik a legmagasabb szintet, kivéve Magyarországot és Romániát, ahol még növekedni fognak – vélekedett. Összességében úgy látja, hogy a térségben “még nem ért véget a válság”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik