Gazdaság

Jól reagált a forint Orbán szavaira

Kedvező nemzetközi piaci környezetben a kormányprogramtól kapott támogatással erősödött szerdán délután a forint.

Az eurót szerdán délután fél ötkor 272,98 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, szerdára virradóra pedig 273,60 forint környékén mozgott a jegyzés.

A magyar miniszterelnök által felvázolt második gazdasági intézkedési csomag tartalma nem rázta meg a forintpiacot. A program bejelentése idején a forint 272,90 és 273,30 forintos eurójegyzések között ingadozott. Az idei és jövő évi költségvetési hiánycél, valamint a jövő évi GDP-növekedési cél tartása mellett tett elkötelezettség lehetővé teszi a forint további, mérsékelt ütemű erősödését.

A dollárt 195,93 forinton, az eurót 1,3940 dolláron jegyezték szerdán délután, szemben a kedd délutáni 198,19 forintos dollár-, illetve 1,3823 dolláros eurójegyzéssel.

A svájci frank gyengült délután az euró ellenében, így a forint is erősödhetett a svájci frankkal szemben. A svájci frank jegyzése 204,15 forint szerdán délután, miközben az euró árfolyama 1,3379 svájci frankon állt.

Szerdán délután az amerikai tőzsdei nyitás idején viszonylag széles árfolyamingadozásokra került sor a devizapiacokon, amit a dollár főbb devizákkal szemben elért erőteljes előretörésének tulajdonítottak a megkérdezett devizapiaci kereskedők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik