Gazdaság

Budapestről indít járatot az American Airlines

Új légitársasággal bővül a Ferihegyi repülőtér forgalma: az American Airlines áprilistól napi járatot közlekedtet Budapest és New York között.

Az első American Airlines Boeing 767-300-as típusú interkontinentális repülőgép a tervek szerint 2011. április 4-én landol Ferihegyen – tájékoztatta a Ferihegyi repteret üzemeltető Budapest Airport (BA) szerdán az MTI-t .

Az American Airlines is a oneworld légitársasági szövetség tagja, így Budapestről az ugyancsak oneworld-tag Malév hálózatán keresztül utazhatnak tovább az utasok. A Budapest-New York járatra a jövő héttől foglalhatnak jegyet az utasok, közben a Malév előkészíti a code-share megállapodást erre a járatra is, hogy utasai közvetlenül vehessék igénybe az American Airlines hálózatát.

Az új járatok indítását azt követően jelentették be Londonban, hogy az amerikai és az európai uniós versenyjogi hatóságok jóváhagyták az American Airlines, a British Airways és az Iberia üzleti együttműködését. Ez összesen napi 91 járatot jelent a oneworld színeiben, és erős versenytársat jelent ezeken az útvonalakon a másik két nagy légitársasági szövetségnek, a Sky Teamnek és a Star Alliance-nek.

A Budapest Airport légiközlekedési üzletágának munkatársai több mint két éve dolgoztak azon, hogy újabb tengerentúli járattal bővüljön a magyar főváros útvonalhálózata – közölte a BA.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik