Gazdaság

WSJE: Magyarország szavaz, a befektetők idegesek

A befektetők továbbra is idegesek, miközben Magyarország szavaz - írta pénteki számában a The Wall Street Journal című amerikai üzleti napilap európai kiadása (WSJE).

Az írás azt valószínűsítette, hogy a Fidesz, amelynek szárnyal a népszerűsége, amiért nem hajlott meg a Nemzetközi Valutaalap előtt, földcsuszamlásszerű győzelmet arat.

Az újabb döntő jelentőségű győzelem meg fogja adni a kormánynak a politikai erőt a szükséges, elsöprő erejű változtatásokhoz a szociális jóléti rendszereket, a nyugdíjrendszert, illetve az önkormányzatok működtetését illetően – jósolta a lap.

Ezekre a lépésekre szükség lesz a befektetők megnyugtatása érdekében – vélekedett a WSJE szerzője, aki szerint a Fidesz az áprilisi parlamenti választások óta hallgat saját hosszú távú gazdasági programját illetően, és “a pénzügyi piacok türelme fogytán van”.

A cikk nem tesz említést Orbán Viktor miniszterelnöknek a 2009-es költségvetéssel kapcsolatban csütörtök este tett közléséről, és nyilvánvalóan még annak elhangzása előtt született. Idézi Kopits Györgyöt, a Költségvetési Tanács vezetőjét, aki szerint “az igazság pillanata akkor jön el, amikor a kormány beterjeszti a 2011-es költségvetést”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik