Gazdaság

Navracsics: a turizmus stratégiai nemzetgazdasági ágazat

Az Új Széchenyi Terv megalapozása zajlik, s abban a turizmus stratégiai nemzetgazdasági ágazatként szerepel - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

Navracsics Tibor hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság számára a turizmus az egyik kitörési pont lehet. Rámutatott: egyetértés van abban, hogy a turizmusnak az eddigieknél fokozottabb támogatást kell adni, de “valahogy nem találjuk meg azt a pontot, amely által élenjáró helyet tudjon elfoglalni a világ turizmusában”.

A veszprémi Tourinform-iroda avatása kapcsán felvetette: az hiányzik Magyarország “idegenforgalmi iparából”, hogy fokozottabb mértékben alapozzunk a helyi kezdeményezőkészségre, a helyi turisztikai vállalkozások és a szakemberek erősebb összefogására. Ez az iroda az első lépés lehet ebbe az irányba, s Veszprém is újabb kitörési pontot találhat – fogalmazott Navracsics Tibor.

Martonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. főosztályvezetője elmondta: a kétmilliárd forintos pályázati forrásra 39 pályázat érkezett, a veszprémi turisztikai pályázat a legjobbak közé tartozott. A Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. 48 millió forintot kapott a vár feljáratánál, az Óváros téren lévő Tourinform-iroda létesítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik