Gazdaság

Luxusszálloda épül Pápán

Luxusszálloda épül mintegy 3,7 milliárd forintos beruházással Pápán. A háromemeletes, több mint nyolcezer négyzetméter alapterületű, négycsillagos hotel alapkövét szerdán rakták le Pápán.

A költségekhez 445 millió forint uniós és állami támogatást nyert a beruházó budapesti K+F Pannon Hotel Projekt Kft. – közölte az alapkőletétel ünnepségén Jaczkó László, a kft. ügyvezető igazgatója. A szálloda 2012. tavasz végére készül el, s az akkori nyári turistaszezonban már fogadhatják a vendégeket.

A Best Western Hotel Pápa nevezetű új létesítmény 133 szobás lesz, hat úgynevezett elnöki lakosztályt, 25 emelt szintű szobát alakítanak ki, a többi pedig a négycsillagos nívónak felel meg. Létesítenek egy 250 résztvevőt befogadó konferenciatermet is, az étteremben pedig 200-an férnek majd el – tette hozzá.

Kovács Zoltán (Fidesz), Pápa polgármestere közölte, hogy a hotelt zárt folyosó fogja összekötni a szomszédos termálfürdővel, amelynek 400 millió forintos uniós támogatást is tartalmazó egymilliárd forintos fejlesztését most kezdték meg.

Ennek keretében növelik a vízfelületet, tovább fejlesztik a wellness- és fitneszrészleget, és gyógyászati központot alakítanak ki – tette hozzá. A fejlesztés a jövő tavasz végére befejeződik.

A polgármester elmondta, hogy a termálfürdő 2002-es megnyitása óta hatszorosára nőtt a városban eltöltött vendégéjszakák száma, ugyanakkor Pápán még nincs konferenciákra és a gyógyturizmus fogadására alkalmas jelentősebb szálloda.

Kovács Zoltán bejelentette, hogy készen vannak már egy új jégcsarnok tervei is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik