Gazdaság

Energiaárak: decemberig nem lesz megállapodás?

Eltérő lapinformációk láttak napvilágot arról, lesz-e egyezség az energetikai cégekkel az új árképzésről.
Kapcsolódó cikkek

Csütörtökre szinte biztosan nem születik meg az egyezség az energetikai cégekkel az új árképzési rendszerről – tudta meg a Népszava piaci forrásokból.

A lap szerint már az is eredmény lesz, ha év végéig kidolgozza a kormány az áram-, a földgáz- és a távhődíjak kialakításának új rendszerét. Most egyelőre csak azon vitáznak, hogy a tucatnyi itthoni földgáztársaság milyen arányban osztozzon a lakossági gázdíjak miatt keletkező ráfizetésen.

Közben Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy még a héten meg tudnak állapodni az energiaszolgáltatókkal, ha azok hajlandóak elfogadni a tárca és a Magyar Energia Hivatal által kialakított kereteket. A cikk szerint az árképzés mellett a gáz- és áramtörvény módosításán is dolgoznak az érintett társaságok a minisztériummal valamint az energia hivatallal közösen.

Az ezzel kapcsolatos javaslatokról várhatóan október 6-án tárgyal a kormány, a parlament pedig valószínűleg még idén elfogadja a változtatásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik