Gazdaság

Újabb kispostát nyitottak újra

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaskán is újranyit a posta szeptember 28-án. Ez már az ötödik újranyitott kisposta.

A posták újranyitása azokon a kistelepüléseken várható, ahol 2003-2004-ben a mobilposta program bevezetésekor bezárták a postát és ahol a lakosságszám jellemzően 300 és 600 között van. Ahol a helyi közösség számára bevált a mobilposta szolgáltatás, ott az megmaradhat a jövőben is.

A tornanádaskaival együtt eddig öt kispostát nyitottak újra: a Veszprém megyei Küngösön augusztus 30-án, a borsodi Semjénben és Vadnán szeptember 14-én és szeptember 24-én, a Fejér megyei Sárkeszin pedig szeptember 20-án nyitott ki újra a posta.

Az újranyitott postákon a hagyományos postai szolgáltatásokon túl folyószámla-kezelést, fiókbérletet, a pénzügyi termékközvetítés bővebb kínálatát, valamint széles kereskedelmi termékválasztékot is nyújt a Magyar Posta és tervezi elektronikus szolgáltatások bevezetését is.

A további kistelepülések postái újranyitásának ütemét a soron következő önkormányzati egyeztetések eredményei és a Magyar Posta Zrt. lehetőségei együttesen szabják meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik