Gazdaság

Vadnán is megnyílt a korábban bezárt posta

Vadna településen is újranyílt pénteken a korábban bezárt posta - közölte a Magyar Posta Zrt.

A Magyar Posta a 2003-2004-ben bezárt posták fokozatos újranyitását tervezi ott, ahol erre a helyi közösség is igényt tart.

A 2003-2004-ben bezárt posták újranyitása kapcsán a postai szolgáltatások iránti igények és az önkormányzati közreműködés lehetséges formáinak összehangolása érdekében a Magyar Posta párbeszédet kezdeményezett az országos önkormányzati szövetségekkel és az önkormányzatokkal.

Újranyitás azokon a kistelepüléseken várható, ahol 2003-2004-ben a mobilposta program bevezetésekor zárták be a postát, s ahol a lakosságszám jellemzően 300 és 600 között van. Ahol a helyi közösség számára bevált a mobilposta-szolgáltatás, ott megmaradhat a jövőben is.

A társaság közleményében emlékeztet arra, hogy Küngös, Semjén, Sárkeszi településeken már megnyíltak a posták. A pénteken Vadnán üzembe helyezett posta az újranyitások negyedik állomása. A postanyitás következő helyszíne Tornanádaska, ahol 2010. szeptember 28-ától fogadják ismét az ügyfeleket. Az elsők között újra kinyitó öt posta 25 millió forintba került a Magyar Posta Zrt.-nek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik