Gazdaság

Cáfolja a Fiat-részleg felvásárlási szándékát a Daimler

A Daimler szóvivője cáfolta azt az olasz lapértesülést, miszerint a német vállalatcsoport a Fiat teherautógyártó üzletágának megvásárlásáról tárgyal az olasz céggel.

Előzőleg a La Repubblica című lap arról számolt be szerdai számában, hogy a német cég kilencmilliárd eurós előzetes ajánlatot tett az olasz vállalatra.

Sőt azt is tudni vélte, hogy a Fiat kevesli az összeget, mert 10,5 milliárd eurót szeretne a teherautókat és traktorokat gyártó részlegért, amit átszervezés keretében 2011-ben leválasztanak a Fiat csoportról.

“Nincsenek ilyen tárgyalások a Fiattal” – jelentette ki a Daimler szóvivője, de azt is hozzátette, hogy “a mi szakmánkban most mindenki mindenkivel tárgyal, s ezzel mi is így vagyunk”.

A Daimler a világ elsőszámú teherautógyártója, és második a luxuskocsik gyártása terén. A Fiat pedig a jövőben elsősorban az autógyártásra akar összpontosítani, ezért szervezi külön vállalatba az Iveco teherautógyártót és a CNH Global traktorgyártót.

Piaci elemzők szerint 2015-ben a jelenlegihez képest 50 százalékkal, évi 3 millióra fog bővülni a nehézteherautók piaca, elsősorban a feltörekvő országok keresletének erőteljes bővülése miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik