Gazdaság

Tovább egyeztet a Fidesz a bankszövetséggel

A megbeszélés résztvevői között egyetértés volt az alapelvekben.

Szakértői szinten folyik tovább a Fidesz nehéz helyzetbe jutott lakáshiteleseket megsegítő 8 pontos javaslatcsomagjáról a kormánypárt és a Magyar Bankszövetség között a tárgyalás. A bankok képviselői nem tudják elfogadni a futamidő automatikus egyoldalú meghosszabbítását és a “tiszta lappal indulás” jogának bevezetését.

A Fidesz által kezdeményezett péntek délutáni egyeztetést követően Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke közölte: a megbeszélés résztvevői között egyetértés volt az alapelvekben, például abban, hogy a kidolgozandó megoldás nem veszélyeztetheti a hitelezési rendszert.

Rogán Antal, a Fidesz-frakció gazdasági munkacsoportjának vezetője jelezte: a két, a bankok által problémásnak tartott pont mellett a bankszövetség a középárfolyam bevezetését csak alapos egyeztetést követően tudja elfogadni.

Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke úgy vélekedett: az önköltségnek meg kell térülnie a vételi-eladási árfolyamban. Az elnök a tervezett intézkedések visszamenőleges hatályát is kifogásolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik