Gazdaság

Újabb vállalkozók tüntettek a pénzükért

Elmaradt járandóságuk miatt tüntetnek csütörtök délelőttől a szegedi városháza előtt az 1-es villamosvonal felújításában részt vevő vállalkozók.

A tucatnyi demonstráló “Jár a villamos, jár a pénz” feliratú pólót viselt, kisteherautóikon pedig “Szeged, védd a dolgozókat! Hol van az élelem bére? Annak fizess, aki dolgozott!” feliratú transzparens volt olvasható.

Szűcs Attila, a Kevinem 2000 Kft. ügyvezetője elmondta, hogy cége a Jász-Vasút Kft. alvállalkozójaként vett részt az 1-es villamosvonal felújításában 2009 novemberétől. Az elvégzett munka után a legutóbb februárban kaptak pénzt, a Jász-Vasút Kft. összesen 28,4 millió forinttal tartozik a Kevinem 2000 Kft.-nek – közölte az ügyvezető, aki azonban nem hibáztatja a neki munkát adó céget, mivel nekik a villamosvonal rekonstrukcióját végző A-SZ-E konzorcium 230 millió forinttal tartozik.

Szűcs Attila közölte: azért kezdtek demonstrálni – melyet a tervek szerint egészen péntek estig folytatnak -, mert félnek attól, hogy a beruházásra kapott uniós támogatás és az önkormányzati önrész nem a munkát ténylegesen elvégzőkhöz kerül majd, mivel a kivitelező konzorcium egyik tagja, a Szeviép Zrt. ellen már felszámolási eljárás folyik.

Az 1-es villamosvonal felújítása az uniós támogatással folyó, csaknem 30 milliárd forint költségvetésű, a szegedi elektromos tömegközlekedés fejlesztését célzó projekt része.

A szegedi önkormányzat az 1-es villamosvonal rekonstrukciójáért járó összeget, a beruházás ráeső önrészét kifizette a konzorciumvezető A-Híd Kft.-nek – tudatta Nagy Sándor alpolgármester. “Noha megértjük az alvállalkozók képviselőit, rossz helyen tüntetnek” – írta az alpolgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik