Gazdaság

Alvállalkozó tüntetett pénzéért a gönyűi erőműnél

Két éve kifizetetlen számlája rendezéséért tüntetett a nemrégiben átadott gönyűi erőműnél az építkezés egyik alvállalkozója szerda délelőtt.

„Sajátos módon esetünk nem egyedi, abban sem, hogy a törvényes utat járva szép lassan, de biztosan tönkremegyünk” –- mondta a több mint negyedmilliárd forintjára váró Andro-Bau Kft. egyik ügyvezetője, Androsics Zita.

Megjegyezte: az elvállalt talajmunkák számláját –- szintén alvállalkozó – partnerük befogadta, és nem kifogásolta, ugyanakkor az 500 milliós szerződési összegből 268 millió forintra és annak kamataira mindmáig várnak.

Szólt arról is: egy évig vártak a pénzükre, majd feljelentést tettek, emellett jelezték a szakhatóságoknak, hogy még nem adták át az általuk készített építményeket, illetve a felelős műszaki vezetői nyilatkozatot, mert nem kapták meg munkájuk ellenértékét. Ezzel szeretnék megakadályozni a használatba vételi engedély kiadását mindaddig, amíg jogos követelésük be nem folyik.

Közölte, a munkákat az E.On Erőművek Kft. adta ki a Reinhold Meister GmbH-nak és az érdekeltségébe tartozó magyarországi leányvállalatának, az RM Logistic Hungary Kft.-nek, amely továbbadta a Mélyépszer Plusz Kft. és a Ladigue Kft. által alkotott konzorciumnak; velük szerződött az Andro-Bau. Az erőművet építtető E.On sajtóreferense az MTI érdeklődésére azt közölte: nem kívánnak nyilatkozni az ügyben, cégük kifizette a fővállalkozót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik