Gazdaság

Közel félszáz javaslat az Új Széchenyi Terv vitairatához

A társadalmi konzultáció a jövő héten szakmai egyeztetésekkel folytatódik.

Eddig csaknem 500 szakmai javaslat érkezett az Új Széchenyi Terv vitairatához, melyet Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter indított társadalmi vitára július 28-án – írja a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közös közleménye. A szaktárcák még a következő napokban is várják a javaslatokat.

A szeptember 15-éig beérkezett vélemények alapján elmondható, hogy a javaslattevők pozitívan fogadták a megfogalmazott célokat, egyetértenek a kijelölt prioritásokkal – írja a közlemény. A javaslatok feldolgozását követően a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hamarosan elindítja az Új Széchenyi Tervvel foglalkozó internetes portált, amely tartalmazni fogja mind a javaslatokat, mind pedig a konzultációkkal és pályázatokkal kapcsolatos tudnivalókat.

A kormány hét nagy, nyilvános szakmai konzultációt szervez a helyettes államtitkárok vezetésével: az első ilyen konzultáció szeptember 24-én lesz, de emellett számos szakmai műhelybeszélgetést és regionális konzultációt is tartanak majd. Ezek célja a konkrét fejlesztéspolitikai irányok mellett az új pályázati rendszerrel szembeni elvárások megismerése, hogy a jövőben a pályázók igényeinek megfelelő, átlátható és egyszerű pályázati rendszer szolgálja a hazai és uniós források elosztását, ezzel is gyorsítva a pályázatok elbírálását és a támogatások kifizetését – derül ki a közleményből.

A gazdaság talpra állítását célzó Új Széchenyi Terv 2011. január 15-én indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik