Gazdaság

Focimeccs az új cafeteria

Adómentes béren kívüli juttatási lehetőséggel bővült a cafeteria rendszerek kínálata.

Az augusztusi adóváltozások miatt a cégek már adómentesen 50 ezer forintig sporteseményre szóló belépőt és bérletet is biztosíthatnak alkalmazottaiknak – írja a hiradó.hu.

Fata László, a Cafeteria net vezető tanácsadója szerint az évközi adóváltozások miatt a sporttal összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvény kicsit átírja a személyi jövedelemadóról szóló törvény paragrafusait is, bővítve az adómentesen adható juttatások körét.

A béren kívüli juttatások év eleji adóztatását követően különösen nagy figyelem övezi az ilyen pluszköltség nélkül alkalmazható cafeteria elemeket, így a hír hallatán sokakat foglalkoztathat ennek alkalmazása – véli a szakember.

Emellett várhatóan az utalványszolgáltatói piac is beépíti kínálatába az új adómentes lehetőséget, szabad választást biztosítva az elfogadóhelyek közt. Így valóban a dolgozók által kedvelt juttatás lehet a számukra izgalmas sporteseményre szóló belépő. Ráadásul ennek terjedésével a csapatok, egyesületek is extra bevételhez juthatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik