Belföld

A munkaadó is támogathatja az iskolakezdést

Több tízezer forintos terhet ró a szülőkre a szeptemberi iskolakezdés. A rászorulók az önkormányzattól kérhetnek segítséget, de egyre több munkaadó is támogatja dolgozóit.

A nagycsaládosok, a fogyatékkal élők és a különböző családvédelmi támogatásban részesülők kaphatnak iskolakezdési támogatást az iskolaigazgató jelzése alapján, melynek összege 10 ezer forint. Ezen kívül az állam gyerekenként még ezer forintot is ad az önkormányzatoknak, amellyel a hivatal gazdálkodhat.

Győrben például ezt az ezer forintos fejenkénti támogatást is odaadják az igazgatóknak, akik ebből bővítik a támogathatók körét – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Ottófi Rudolf alpolgármester.

Tápszentmiklóson még ennél is többet adnak, itt a tankönyveket és a füzetcsomagot is az önkormányzat biztosítja a családoknak, és még plusz tízezer forint is jár gyerekenként.

A munkaadó is támogathatja az iskolakezdést: béren kívüli juttatással, ami után kedvezményesen adózik. Egy közös gyerek után mindkét szülő megkaphatja ezt a maximálisan 22050 forintos támogatást. Amit aztán tankönyvre, taneszközökre, iskolaszerekre, ruházatra költhetnek – tájékoztatott Fata László független cafateria tanácsadó.

A munkavállaló ezt az összeget az iskolakezdést megelőző és az azt követő 60 napon belül kérheti és költheti el.

Nyár végén a szociális segélyt kérők száma is megnő az önkormányzatoknál, ez a támogatás évente legfeljebb hat alkalommal adható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik