Gazdaság

Kósa: Vége annak, hogy kívülről mondják meg, mit kell csinálni

A Fidesz ügyvezető alelnökének több mint 300 osztálytársa van. Ezzel szemben tehetetlen.

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a kormány szeretne együttműködni a bankokkal, a hitelminősítőkkel és a pénzpiacokkal, de azt az egyet meg kell érteniük, hogy vége van annak a világnak, amikor a kabinetnek kívülről mondják meg, mit kell csinálni.

Kósa Lajos a köztévé reggeli műsorában emlékeztetett arra, hogy 1990-ben nem tartották aggályosnak a bankok, hogy a kormány beavatkozott polgárjogi szerződésekbe. (Ezt annak kapcsán mondta, hogy a minap a Bankszövetség elnöke ezzel az érveléssel utasította el az általa is jegyzett, a lakáshiteleseket megsegítő nyolcpontos javaslatcsomagot.) Igaz, annak idején ezt a bankok oldalán tette, de akkor a bankok most legyenek annyira méltányosak, hogy most a devizahitelesek mellett is megtehesse ugyanezt, hiszen nem ők tehetnek a kialakult helyzetről – tette hozzá Kósa Lajos.

A kónyi ügy kapcsán feltett kérdésre a Fidesz ügyvezető alelnöke leszögezte: nem indít vizsgálatot, hiszen független képviselőkről van szó, akiknek nincs közük a Fideszhez, a párt nem is támogatja őket. Arra a felvetésre, hogy a hangfelvételen fideszes képviselők kerülnek szóba, azt mondta: tudomása szerint jelenleg csak neki legalább 300 egykori osztálytársa van, vagyis ennyi emberről tud, aki úgy mutatkozik be, mint Kósa Lajos volt osztálytársa. Most mondja, mit lehet ezzel kezdeni? – tette fel a kérdést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik