Gazdaság

Új autóbuszokat vásárol a Körös Volán Zrt.

Békés megye közlekedési társasága, a Körös Volán Zrt. csaknem 800 millió forintból a jövő év közepéig 20 új autóbuszt vásárol - közölte a vállalat vezérigazgatója.

Szarvas Péter elmondta: a vállalat már két közbeszerzési eljárást lebonyolított, ezek alapján az idén a negyedik negyedévben három távolsági és öt helyközi járaton új buszt állítanak be, erre mintegy 320 millió forintot fordítanak. Ezzel párhuzamosan kivonnak nyolc olyan járművet, amelyek életkora már megközelítette a 20 évet.

A tervek között szerepel egy kedvezményes kondíciójú, 400 millió forintos hitel felvétele is, amelyhez a társaság 80 millió forint önerőt tesz, és ebből az összegből újabb 10-12 buszt vásárol 2011 első felében.

A vezérigazgató kiemelte: a Körös Volánnál 2000 óta csak légrugós és euróminősítésű motorokkal felszerelt busz közlekedik, és a mostani járműrekonstrukciós program eredményeként a buszaik átlagos életkora 9,9 évről 9,6 évre csökken.

A Körös Volán Zrt. 215 autóbusszal rendelkezik, naponta 2300 járatot indít, és éves szinten csaknem 30 millió utast szállít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik