Gazdaság

Kilencezer munkahelyet hozna az ITD Hungary

Az ITD Hungary "Út a befektetőkig" címmel országos roadshow-t indít, hogy segítse a kis- és középvállalkozások (kkv) piacra jutását.

Denéné Tóth Marianna, a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség (ITD Hungary Zrt.) vezérigazgatója elmondta, hogy a roadshow keretében szeptember 15. és november 15. között hét helyszínen – Budapesten, Szegeden, Pécsen, Miskolcon, Győrben, Veszprémben és Debrecenben – tartanak előadásokat és biztosítanak személyes konzultációt az érdeklődőknek. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Denéné Tóth Marianna a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Magyarországon az idén az első félévben az ITD Hungary közreműködésében 20 bejelentett projekt volt, ami 397 millió euró befektetési értéket képviselt, és a 2888 új munkahelyet teremtett.

Jelenleg összesen 174 kisebb-nagyobb befektetési projektet kezelnek, amiből 28 már előrehaladott státuszú nagy projekt. Ha ez a 28 hozzáadódik a már bejelentett 20 pozitív beruházási döntéshez, akkor a 48 pozitív döntéssel 12 ezer új munkahely jöhet létre és a projektek összértéke meghaladja a négymilliárd eurót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik