Gazdaság

Magyar a régió legjobb befektetési ügynöksége

Közép-Kelet-Európa legjobb befektetési ügynökségének választotta az ITD Hungary-t 2010-ben a Site Selection amerikai magazin.

A magyar befektetésösztönzési és kereskedelemfejlesztési ügynökség keddi közleménye szerint a Site Selection Magazine az Egyesült Államok vezető gazdasági kiadványa, idei márciusi számában publikálta a nemzeti befektetési ügynökségek és ezzel összefüggésben a legjobb befektetési helyszínek ranglistáját. A tanulmány a világ öt térségét vizsgálta: Nyugat-Európát, Kelet-Európát, Afrikát, a Közel-Keletet, Óceániát és Latin-Amerikát.

2008-2009-ben 57 befektető választotta Magyarországot befektetésének helyszínéül. Összesen csaknem 2,5 milliárd euró értékben invesztáltak, és csaknem 15 ezer új munkahelyet teremtettek. Az ügynökség másik üzletága, a vállalkozásfejlesztés tavaly több mint 210 üzletfejlesztési célú hazai és külföldi rendezvényt tartott, hatezernél is több hazai vállalati résztvevővel.

A cégektől kapott visszajelzések szerint 2009-ben 350 millió eurót meghaladó export ügylet létrehozásában, 188 millió euró értékű külföldi projekt- és keretszerződés megkötésében működött közre az ITD Hungary üzletfejlesztési igazgatósága, a jelenleg még le nem zárt ügyletek értéke pedig eléri a 60 millió eurót.

Az ITD Hungary 2004-ben átalakította korábbi szervezeti és működési struktúráját, és azóta két külön igazgatóság foglalkozik a gazdaság élénkítésével.

Tavaly, a Világbank által készített nemzetközi felmérésen az ITD Hungary kommunikációs teljesítménye is kiválóan vizsgázott: a vizsgált 213 befektetésösztönzési szervezet portálja közül a magyar ügynökség honlapja lett a a rangsor tizenkettedik helyezettje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik