Gazdaság

Az oroszok nem tudnak Fellegiék szándékáról

Az orosz Szurgutnyeftyegaz nem tud arról, hogy a magyar kormány tárgyalásokat kezdett volna vele a kezében lévő 21,2 százaléknyi Mol-részvény kivásárlásáról.

A Szurgutnyeftyegaz sajtóosztályán nem erősítették meg a tárgyalások megkezdését – közölte az orosz Business FM. A cég egyik képviselője azt mondta, “tudunk a magyar hatóságok bejelentéséről, de nincs tudomásunk semmiféle tárgyalásról.”

Előzőleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bejelentette, hogy Magyarország tárgyalásokat kezdett az orosz Szurgutnyeftyegaz kezében lévő 21,2 százaléknyi Mol-részvényről.

Csütörtökön a minisztérium jelezte, hogy Fellegi Tamás moszkvai látogatásán Viktor Zubkov első miniszterelnök-helyettessel tárgyalt az ügyről, és mindkét fél jelezte, hogy a kérdést kiemelt prioritásként kezelik.

Az orosz fél felvetette, hogy a téma kerüljön fel a Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság soron következő ülésének napirendjére. A kormányzat eddig az energetikai vállalat képviselőivel nem folytatott tárgyalásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik