Gazdaság

Erősen ingadozhat csütörtökön a forint

Az előző délutáni és esti erősödéssel elért szint környékén ingadozott a forint árfolyama csütörtök délelőtt, az eurót fél tízkor 284,30 forinton jegyezték.

Szerdán este a várt csökkenés helyett növekedést mutató amerikai feldolgozóipari beszerzési menedzserindex nyitotta meg hosszú idő után ismét az utat a befektetői kockázatvállalási hajlandóság kibontakozása előtt: az európai és amerikai tőzsdeindexek ennek köszönhetően szerdán közel háromszázalékos, majd az ázsiai tőzsdeindexek csütörtökön egy-másfél százalékos nyereségben zártak.

Csütörtökön viszont már megtorpant a folyamat, az európai tőzsdék gyengüléssel nyitottak, részben a meredek emelkedést követő korrekciós igénynek köszönhetően, részben pedig a nap folyamán várható további fontos makrogazdasági mutatókat, illetve az EKB kamatdöntését megelőző kivárás miatt.

A piacon a tartózkodó, kiváró befektetői magatartás miatt erősen ingadozó árfolyamokra számítanak, a forint várhatóan 284 és 288 forintos eurójegyzési sávban mozoghat.

A dollárt 222,55 forinton jegyezték csütörtök délelőtt 1,2780 dolláros eurójegyzés mellett. Szerda délután a jegyzés 222,30 forinton, illetve 1,2820 dolláron állt. A svájci frank 219,31 a szerda délutáni 218,80 forinttal szemben, száz japán jen pedig 264,47 forint 263,00 után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik