Gazdaság

Vád és tagadás Varga újabb csontvázai ügyében

Befejezte az értékelést a bizottság, de vannak még "gyanús ügyek".

Befejezte a gazdasági folyamatok értékelését a Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottság, de a kormányfő tárcalátogatás-sorozatán “számos gyanús ügy” került elő, amelyek elemzése még folyamatban van – közölte a miniszterelnök szóvivője.

Az MTI azért kereste meg a Miniszterelnökséget, mert az államtitkára által vezetett tényfeltáró bizottság munkája Orbán Viktor megbízása alapján máig tartott. Szijjártó Péter emlékeztetett rá, hogy Orbán Viktor társaságában Varga Mihály valamennyi minisztériumot végiglátogatta.

A szóvivő azt mondta: számos olyan gyanús ügy került elő, amelyeknek komoly költségvetési kihatásuk is van. Az újabb “csontvázak” vizsgálata, elemzése még tart. Amint ez a munka véget ér, a tényfeltáró bizottság részletes jelentését Varga Mihály átadja a miniszterelnöknek, majd a nyilvánosságot is tájékoztatja.

A bejelentés után az MSZP-nek úgy tűnik, Varga Mihály – korábbi ígérete ellenére – azért nem teszi le Orbán Viktor asztalára a „csontvázjelentést”, mert nincsenek csontvázak. A szocialisták szerint “újabb Orbán hazugságról hull le a lepel”.

Közleményük szerint a “a nagy hanggal kommunikált vádaskodások – tele van a padlás csontvázakkal – arra irányultak, hogy a Bajnai-kormány besározásával megteremtsék az alapot a válságkezelő kormány által tervezett hiány megduplázásához”.

Az MSZP javasolja, ha Varga Mihály csontvázakat keres “akkor nézzen körül főnöke, Orbán Viktor szobájában, mert az elmúlt pár hónapban sokkal több gyanús eset történt az ő háza táján, mint a Bajnai-kormány egy éve alatt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik