Gazdaság

Korrupciós térképet készíttet az ÁSZ

18 millió forintért készíttet a korrupciós kockázatok feltérképezését támogató elektronikus adatfelvevő, feldolgozó és térképi megjelenítő rendszert az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

A fejlesztésére kiírt közbeszerzést az InterMap Térinformatikai Tanácsadó Iroda Kft. nyerte meg nettó 18 millió 375 ezer forinttal.

A munka az Államreform operatív program (ÁROP) egyik projektjeként került meghirdetésre. Az ÁROP az Európai Szociális Alap által támogatott program, célja az, hogy az igazgatási rendszer teljesítményét és a nyújtott szolgáltatások színvonalát – a szűkös erőforrások optimális felhasználásával – növelje.

A program célja a korrupciós kockázatok térképen történő megjelenítése. A nyertes feladata a szoftver fejlesztése, telepítése, beüzemelése mellett a rendszerhasználat oktatása, az üzembe helyezést követően pedig a felhasználói támogatás biztosítása.

Az ajánlatkérő 30 millió forintra becsülte az ellenértéket, a nyertes ajánlatnál volt olcsóbb, egy 15 millió forintos is. A legdrágább ajánlat 140 millió forintra szólt. Ajánlatot tett még a nyertesen kívül az eGov Tanácsadó Kft., a Geoview Systems Kft. és az ESRI Magyarország Kft.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik