Gazdaság

Fuvarozók demonstrálnak a pénzükért Balatonmáriafürdőn

Transzparensekkel, teherautóval demonstrálnak fuvarozók Balatonmáriafürdőn szerdán délelőtt, mert szerintük a fővállalkozó nem fizette ki a munkájuk árát.

A hét fuvarozó cégnek összesen 43 millió forint követelése van a Porr Építési Kft.-vel szemben – közölte Szakács László szervező.

A cégek 2009 szeptemberétől decemberig az M7-es melletti párhuzamos kiszolgáló utak építését végezték Zalakomár térségében, aminek az árát szerintük azóta sem fizette ki a fővállalkozó.

A fuvarozók megkísérelnek átadni egy petíciót is a Porr Építési Kft. képviselőjének, ugyanis a fővállalkozó egy alkalommal ígéretet tett, hogy kifizeti ezt az összeget, de ez nem történt meg és azóta elzárkóznak mindenféle további kapcsolatfelvétel elől – tette hozzá Szakács László.

A Porr Építési Kft. visszautasítja a mai napon Balatonmáriafürdőn tartott demonstrálók valótlan állításait, mivel a Porr a projekttel kapcsolatban maradéktalanul kifizette a vele szerződésben álló Mező-Bau Invest’09 Kft esedékes követeléseit, amit részletes dokumentációval is igazolni tud – reagált a vállalat a demonstrációra.

A mai napon demonstrációt tartó vállalkozók nem a Porr-ral állnak szerződéses kapcsolatban, így amennyiben jogos követelésük van, az nem a vállalattal szemben áll fenn – áll a társaság közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik