Gazdaság

Szász nem zavarja meg a fideszes (rém)álmokat

Nem indít eljárást a PSZÁF a kormánypárti politikusok nyilatkozatai miatt.

Nem látta indokoltnak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a piacfelügyeleti eljárás megindítását Kósa Lajos fideszes ügyvezető alelnök és Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő nyár elejei nyilatkozatai miatt – írja a Népszabadság.

A PSZÁF értékelte a június 3-i és 4-i tőzsdenapokon bekövetkezett jelentős pénz-, értékpapír-, és tőkepiaci árfolyammozgásokat, összevetette a kereskedési adatokat, elemezte a piacbefolyásolás és bennfentes kereskedelem valószínűségét.

A felügyelet megállapította, hogy a kereskedelmi adatokban nem volt kimutatható olyan jelentős és konkrét tőke- és pénzkoncentráció, valamint a piacokat befolyásoló hírek megjelenése előtt olyan gyanús árfolyam-elmozdulás, amely a piacbefolyásolás és a bennfentes kereskedelem gyanúját megerősítette volna – mondta a lapnak a PSZÁF szóvivője.

A két politikus június első napjaiban reális veszélyként beszélt az államcsőd lehetőségéről, a nyilatkozatok hatására pedig mind a tőzsdén, mind a hozamokban és a forint árfolyamában jelentős gyengülés következett be – emlékeztet a Népszabadság .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik