Gazdaság

Közműfejlesztés indul a nagykanizsai ipari parkban

Gázvezeték kiváltásával bővül a nagykanizsai ipari park beépíthető területe, illetve több úton is közvilágítást építenek ki hamarosan.

Kámán László, az ipari parkot üzemeltető Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a több mint 50 millió forintos közműfejlesztési beruházásukhoz nettó 12,5 millió forint támogatást nyertek a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán.

A fejlesztések egyik elemeként kerül sor egy 700 méter hosszú nagynyomású gázvezeték kiváltására, amellyel 5,2 hektáros terület szabadul fel és válik beépíthetővé. Miután a vezeték az E.On tulajdonában van, így az energiaszolgáltató társaság végzi el a vezeték áthelyezését.

Az ipari park területén eddigi részben hiányzó közvilágítás kiépítésére szintén a napokban köt szerződést az önkormányzati társaság. Közbeszerzési pályázaton az EH-SZER Kft. nyerte el a munkát, amelynek révén több utcában, összesen mintegy két kilométer hosszúságú útszakaszon állítják fel a világító oszlopokat.

Kámán László hozzátette: saját beruházásból két műszaki fejlesztés is indul a közeljövőben, a most épülő vállalkozói inkubátorházhoz kapcsolódóan. Egyrészt a régi 7-es útról lehajtót alakítanak ki az egykori laktanyaépülethez, másrészt megkezdik az épület igényeire tervezett, de eddig hiányzó szennyvízcsatorna-hálózat kiépítését is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik