Gazdaság

Bővül a győri ipari park

A jelenlegi infrastruktúrát megduplázva autóipari technológia kompetencia központtal bővül a győri ipari parkban működő Innonet Innovációs és Technológiai Központ.

A fél milliárd forintos beruházást a Nyugat-dunántúli Operatív Program 400 millió forinttal támogatja. Az Innonet a fejlesztés első ütemének megvalósítására nyerte a vissza nem térítendő támogatást – mondta az Innonet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Budavári László ismertetése szerint a terület vásárláshoz szükséges tőkeemelést a két meghatározó tulajdonos, a 85 százalékos üzletrésszel rendelkező győri önkormányzat és a 15 százalékban tulajdonos Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara biztosította.

A most épülő 1600 négyzetméteres létesítményben irodák, tárgyalók, raktárak, közös kiszolgálóhelyek kapnak helyet. Az épület fűtését és légkondicionálását geotermikus energiával oldják meg. A kivitelezők október végére készülnek el a munkával.

A kompetencia központ irodáinak leendő bérlői az infrastrukturális szolgáltatásokat ingyen vehetik igénybe, az Innonet menedzsmentje pedig széleskörű szakmai tanácsadással áll majd rendelkezésükre.

Arra törekednek, hogy erősítsék a tudomány és a gazdaság közötti kapcsolatot és elősegítsék a kutatás-fejlesztés eredményeinek átültetését a gyakorlatba. A fejlesztés folytatásaként kisvállalkozói műhelyek létesítését is tervezik a beruházás második ütemében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik