Gazdaság

Gyengült a forint kedden délelőtt

Gyengült a forint kedden délelőtt a bankközi piacon: az eurót 281,80 forint körül jegyezték a reggeli 281,25 forinttal szemben, és a hétfő esti 280,85 forint után.

A pozitív nemzetközi hangulat ellenére a forint gyengült kedden délelőtt, és elszakadt a régiós devizák trendjétől, a lengyel zlotytól és a cseh koronától, amelyek tovább erősödtek – mondták devizapiaci kereskedők az MTI kérdésére.

Kereskedők szerint a mostani gyengülés nem hoz számottevő változást, inkább korrekciónak tekinthető. Szerintük a nemzetközi befektetői hangulat alapvetően pozitív, és emiatt inkább az útkeresés lesz jellemző. Más szakértők szintén a kivárást tartották a legvalószínűbbnek a keddi kereskedés folyamán.

A szakértők szerint “megállt a rali a piacon”, mivel az ázsiai piacok pozitívban zártak ugyan, de a nyugat-európai nyitás negatív volt. Így a bankközi piacon a korrekciós kereskedésnek a legnagyobb a valószínűsége, mivel a forint/euró árfolyam már a 282-es szintet teszteli.

A dollárt kedden délelőtt 213,53 forint körül jegyezték 1,3190 dolláros euróárfolyam mellett. A dollárt hétfőn délután 212,86 forinton jegyezték. A svájci frankért kedden délelőtt 205,72 forintot adtak az előző esti 205,37 forint után. Száz japán jen 248,00 forint volt, míg hétfőn este 246,39 forinton jegyezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik