MFB
Gazdaság

Az MFB-vezér felszámolná az állami luxust

Vége annak, hogy valaki a személyes luxusát a munkáltatójával fizetteti ki.

A Magyar Fejlesztési Bank régi-új vezetője ígéri, hogy mindenütt lesz átvilágítás, felszámolják a felesleges tevékenységeket. Baranyay László a Magyar Nemzetnek azt mondta, mindenekelőtt a magyar tulajdonú cégek, kiemelten a kis- és középvállalkozások finanszírozásában akar nagyot lépni az MFB.

A nemrég újra kinevezett elnök-vezérigazgató véget vetnek annak a gyakorlatnak, hogy valaki a személyes luxusát a munkáltatójával fizetteti ki. A pénzintézettől korábban törvényellenesen menesztett Baranyay nem elégtételt érez, amiért visszakerült a bank élére, nem a személyes érdeklik. Szeretné viszont folytatni a 2002-ben félbeszakított jó dolgokat.

Baranyay cáfolta, hogy az MFB-hez tartozó állami vállalatoknál történt “hatalomátvétel” arra utalna, maradt benne némi indulat. Szerinte minden a törvényes rend szerint történt, nem másért, mint a közvagyon védelmében, a megszokott módon jártak el, senkit sem ért méltánytalanság. A sajtóban jól mutató címekkel és megfogalmazásokkal nem tud mit kezdeni, ő a tények embere – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik