Gazdaság

GVH-s igen a Procter and Gamble felvásárlási szándékára

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Procter&Gamble Company (P&G) megvásárolja a Sara Lee Corporation (Sara Lee) légfrissítő üzletágát.

A GVH megállapította, hogy a Sara Lee légfrissítő üzletága és a P&G magyarországi tevékenysége között nincs átfedés, a tranzakció által csak a P&G által forgalmazott termékek köre, portfoliója fog bővülni.

A versenyhivatal szerint a rendelkezésére álló adatok alapján nem merült fel olyan körülmény, mely alapján az összefonódás következtében káros versenyhatás lenne valószínűsíthető.

A tranzakció a Sara Lee szervezetét nem érinti, csak a Sara Lee-csoport légfrissítő üzletágának bizonyos eszközeit, amelyeket az Ambi Pur márkanév alatt átruháznak a P&G-re Magyarországon és világszerte – írja közleményében a GVH.

A P&G összefonódás iránti kérelmet több nemzeti versenyhatósághoz is beadta. A tranzakció engedélyezésére Magyarországon kívül Ausztria, Németország, Norvégia, Ukrajna és Törökország versenyhatóságai és az Európai Bizottság előtt is indult eljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik